Of the Orchid's Home
Ras info

De Ierse Terriër is mogelijk de oudste uit Ierland afkomstige Terriër. Hij werd daar vroeger vooral gehouden door boeren om het erf vrij te houden van ongedierte, om samen met zijn baas mee op jacht te gaan en om huis en haard te verdedigen. Door de ruwharige vacht was hij goed bestand tegen het gure klimaat van dat land.

Zelfverzekerde rustige hond

De Ierse Terriër is een rustige zelfverzekerde hond.
Niet zenuwachtig en kefferig, maar moedig, kalm en zelfbewust. Van tijd tot tijd kan de Ier wat eigenzinnig en impulsief zijn, maar altijd een echte vriend voor de baas en zijn gezin.

De Ier is niet te overdreven twistziek, maar zal een gevecht nooit uit de weg gaan. Aangevallen kan hij de grootste vijand weerstaan.

Dan schieten de donkerbruine ogen, die ons zo ernstig maar goedmoedig aankijken, vuur.

Zijn van nature rustige aard maakt de Ier bijzonder geschikt tot huishond.

En zijn middelmaat komt hem daarbij goed van pas: niet te groot voor de kamer, maar sterk genoeg om een goed verdediger van baas en huisgenoten te zijn.
Kinderen en Ierse Terriers gaan prima samen.
Eén van de dingen die de Ier het liefst doet is autorijden.

Stevige wandeling

Bent u van plan een Ierse Terrier pup aan te schaffen, vergeet dan één ding niet: de Ier kan het uitsluitend verblijf in huis slecht verdragen. Een stevige wandeling per dag heeft de Ier nodig. Bij voorkeur moet de hond op wandelingen goed kunnen rennen.
Ook tijdens een wandeling is de Ierse Terrier een fijne, levendige en speelse hond. Zelfs op oudere leeftijd.

Houdt in streken met veel wild wel rekening met zijn goed ontwikkelde jachtinstinct.

Kan de Ier buiten zijn energie voldoende kwijt, dan is hij binnen de hond die we ons wensen.
Opvoeding

De Ierse Terriër is een hond met een behoorlijk sterke eigen wil.
Het is daarom nodig dat hij goed leert wat door zijn baas goed gevonden wordt en wat niet. Op jonge leeftijd leert de Ier gemakkelijk en spelenderwijs heel veel aan.

Omdat de Ier sterk gehecht is aan mensen, gecombineerd met zijn intelligentie, laat hij zich goed opvoeden en bereik je meer met een terechtwijzing of beloning en aanhaling, dan met harde dressuurmethoden. Een puppy cursus volgen bij een plaatselijke kynologie vereniging is een aanrader.
Home© Of the Orchid's Home - Ierse Terrier - Ierse terriers Kennel